010 - 2026949 info@kennisfabriek.nl

Logo

Logo

De 9 vierkantjes uit het logo zijn gebaseerd op een raadsel van Leonardo da Vinci. De vraag is: hoe kun je drie rijen van drie stippen verbinden met vier lijnstukken zonder je pen van het papier te tillen?

In de eerste pogingen om dit raadsel op te lossen, lukt het de meeste mensen om 7 of 8 stippen te verbinden. Maar hoe krijg je nou die 9e erbij?

Wat je dwars zit is een onbewuste aanname dat je met de lijnen binnen het denkbeeldige vierkant van de 9 stippen moet blijven. Binnen deze vanzelfsprekende kaders is dit raadsel niet op te lossen. Maar als je buiten het vanzelfsprekende kader van het vierkant durft te denken, kun je de oplossing vinden:

logootjesklein

Dat is de boodschap van het logo. Als de gewone oplossingen binnen de kaders niet meer werken, is het belangrijk om de grenzen ter discussie te stellen en te verleggen. Dat gaat het beste met iemand die niet bij de situatie betrokken is, een gesprekspartner die u van dienst is om vanzelfsprekendheden te onderzoeken en met nieuwe ogen naar uw opgave te kijken.