010 - 2026949 info@kennisfabriek.nl

Carolien de Monchy

Mijn kennis en ervaring betreft het organiseren van de kwaliteit van de dienstverlening van professionals, zoals organisatie(afdelingen) van adviseurs, projectleiders, (interim)managers, (medisch) specialisten, beleidsmedewerkers, docenten, onderzoekers, … .-50 Good Governance 130215
Ik ben iedere keer weer geraakt door de inzet en betrokkenheid van professionals bij hun werk. Het is buitengewoon boeiend een bijdrage te leveren aan het organiseren van goede en efficiënte rolverdeling, aansturing, verantwoordelijkheden en samenwerken.  Dan kunnen organisaties werkelijk fungeren als een ware kennisfabriek.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?  Na mijn studie arbeidspsychologie heb ik tien jaar in de financiële dienstverlening gewerkt als stafmedewerker en lijnmanager.
Sinds 1992 werk ik als een zelfstandige organisatieadviseur en facilitator voor teams en organisaties van professionals. Ik werk in een netwerk van verwante adviseurs. We gaan aan de slag met ‘trage vragen’, vraagstukken waarop geen eenduidig antwoord mogelijk is maar waarin de direct betrokkenen zelf de nodige veranderingen kunnen realiseren. Mijn bijdrage ligt in het ontwerpen en begeleiden van concrete, kleine organisatieprojecten om grote veranderingen te realiseren. Ik faciliteer werkconferenties en teambuilidingssessies, begeleid intervisiegroepen, coach professionals en teams.

Daarnaast ben ik deeltijddocent en afstudeerbegeleider bij de Haagse Hogeschool.

In 2008 verscheen mijn boek ‘Floreren als professional. Werken vanuit een dynamisch perspectief‘ en in 2010 mijn boek ‘Praktijkboek Ontwikkelen als professional‘ beide bij Koninklijke Uitgeverij Van Gorcum.

Sinds 2014 ben ik bestuurslid van de Stichting GoodGovernance.NU

Sinds 1996 ben ik Certified Management Consultant (CMC), verbonden aan de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa). Vanaf 2006 ben ik Certified Professional Facilitator (CPF), een certificaat van de International Association for Facilitators (IAF). Beide certificaten kan ik iedere vier jaar vernieuwen, door aan te tonen dat ik mezelf professioneel blijf ontwikkelen.